maanantai 22. heinäkuuta 2013

Scream for me Helsinki!

Lauantaina nokka kohti Helsinkiä ja Olympiastadionia. Luvassa musiikkiherkkua isona annoksena. Hotellilla keskustassa oli joku muukin, sillä jouduimme odottamaan respassa melkein tunnin ennenkuin saimme huoneen. Ehdimme kuitenkin stadionille [paitamyynnin kautta] juuri, kun ruotsalainen Sabaton aloitti sotahistoriaa pursuavan keikkansa. On muuten yksi parhaista livebändeistä, mitä tiedän..

Sabatonin jälkeen vuorossa oli Amorphis, joka valitettavasti meni vessajonossa odottaessa lähes ohi. House of Sleep ehdittiin kuitenkin fiilistelemään. Reilu puoli tuntia piti vielä jännityksellä odottaa ennenkuin Iron Maiden asteli lavalle. Olin jo etukäteen tsekannut kiertueen biisilistaa ja tiesin, että jotain huikeaa oli odotettavissa. Iho meni kananlihalle vähän väliä ja stadionin hurmos tarttui väkisinkin. Noin 28 000 fania laulaa yhteen ääneen, sekoaa Trooperista ja  hyräilee Fear of the Darkia pimenevässä illassa. Jumalauta! Myöskin maskotti Eddie vieraili lavalla useampaan otteeseen eri muodoissa.







Vaikka tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun näen Iron Maidenin livenä, uskaltaisin väittää, että kaikista kovin keikka se kyllä oli. Vieläkin tyrkkää ihon kananlihalle, kun keikkaa ajattelee.. Kyllä musiikilla on mahtava voima :)


So understand
Don't waste your time 
Always searching for those wasted years
Face up.. make your stand
And realise you're living in the golden years

Iron Maiden - Wasted Years

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti