perjantai 24. heinäkuuta 2015

Leivonta- ja maalauskokeiluja

Viikko sitten jauhopeukaloa taas pakotti ja piti päästä kokeilemaan uusia leipomisjuttuja. Iltapalaksi askartelin kaupan valmiista croissant-taikinasta [tiedättehän sen tölkin, josta taikina räjäytetään ulos] cruffineita eli croissant-muffineita :) Rullasin croissant-taikinakolmiot muffinivuokaan ja paistoin ohjeen mukaan. Jäähtyneiden cruffinien sisälle pursotin vaniljanmakuista moussea ja päälle valutin sulatettua tummaa suklaata. Aika hauskoja tuli :) Täytteen pursotusvaiheessa cruffinien tilavuus lähes tuplaantui, sen verran hyvin moussea upposi niiden sisään.


Viikonloppuna juhlittiin kummipoikani rippijuhlia Haapajärvellä ja päätin myös tuonne kokeilla tehdä jotain viemistä. Ja tietenkin jotain aiemmin kokeilematonta.. Tein kakun, jossa pohjana toimi takuuvarma Kinder-piirakan ohje. Väliin tuli valkosuklaamoussea sekä tuoreita pensasmustikoita. Päälle voi-tomusokeri-kreemi sekä suklaaganache. Koko härpäkkeen pinnalle vielä jättikokoinen kakkutikkari jäätelöpallon muotoisena. Ulkonäössä olisi vielä paranneltavaa, mutta maku oli aika kohdillaan :)



Koska leipomishommissa ei olisi mennyt riittävästi aikaa noin niinkuin vapaapäivän aktiviteettina, kakkujen ja cruffinien paistuessa kannoin vessassa majailleen kukkapöydän ulos ja maalasin sen Vintage-maalilla. Kukkapöytä on edesmenneen pappani kunnostama, mutta muutama vuosi koirataloudessa oli tehnyt tehtävänsä [pikku-Unnan hampaat ovat saattaneet joskus pentuna osua siihen ikäänkuin vahingossa muutaman kerran] ja se kaipasi hieman kohentamista. Kalkkimainen Vintage-maali on siitä näppärä tökötti, että maalattavaa pintaa ei tarvitse juurikaan käsitellä. Kukkapöydästä kitattiin pahimmat hampaanjäljet, mutta lakkapintaa ei poistettu vaan vetelin maalin suoraan lakan päälle. Ja kivahan siitä tuli! Kummasti muuttui valoisammaksi tuo kärpäsen peen kokoinen vessakin, kun kaluste vaihtoi väriä. Tämän kokeilun jälkeen on hyvä aloittaa ruokapöydän sutiminen, sitten kun on aikaa :)

Hyvää viikonloppua kaikille, täällä elellään jännän äärellä! 

~Upsa~


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti