maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulu

Joulun vietto alkoi kohdallani jo hieman etuajassa, kun jäin lomalle joulukuun 18. päivä. Sain loman aluksi rakkaan siskon kylään, koristeltiin kuusi, leivottiin pullaa ja pelattiin lautapeliä.




Pari päivää ennen aattoa kävin mummulassa toimittamassa tonttuasioita ja ulkoiluttamassa koiria. Aatonaatto meni kotona, siivotessa ja viimeisiä asioita toimittaessa. Joulukinkku oli uunissa koko päivän, italiansalaatti piti tehdä, jotain leivonnaista aatoksi ja riisipuurokin keiteltiin jo aamuksi valmiiksi.




Aattoaamuna ulkoiltiin koirien kanssa, laitettiin linnuille kauralyhteet ja sytyteltiin kynttilät, jotta illalla kotiin tullessa pihamaa olisi kaunis. Lähdettiin anoppilaan savusaunaan ja syömään. Illalla käytiin haudoilla ja ajeltiin kotiin nautiskelemaan aattoillan rauhasta. Avattiin kuusen alle odottamaan jääneet lahjat.


Joulupäivä maattiin sohvalla, syötiin suklaata ja luettiin kirjoja. Tapaninpäivänä ajeltiin myrskytuulen säestämänä mummulaan vielä koko porukalla. Syötiin ja kahviteltiin, ulkoiltiin ja jutusteltiin.


Sunnuntaina alkoi jo paluu arkeen. Vähän kaupassa käyntiä, pyykinpesua ja imurointia. Ja ulkoilua. Jospa tästäkin jouluähkystä selvitään ja uusi vuosi aloitetaan, jos ei keveämpänä, niin ainakin hieman terveellisemmin. Joulukinkun jämät muuttuivat karamellipossuksi ja salaattikin maistui jo erityisen hyvälle.


Ihana joulu. 

Kohta on uusi vuosi, uusi hieno vuosi täynnä kaikkea uutta ja jännittävää <3

~Upsa~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti