perjantai 26. kesäkuuta 2015

Salted Caramel Cheesecake

Bongasin Maku-lehden Kaneli&Sokerista tämän paistettavan juustokakun ohjeen ja kuolasin toista kuukautta ennenkuin pääsin toteuttamaan kokeilun. Kakku, jonka koristeissa yhdistyy suolaiset pikkurinkelit sekä toffee ja suklaa. Nam! Alkuperäinen ohje täällä.



Minun leipomiset menee harvoin kuten Strömsössä, joten ohjeeni poikkeaa hieman tuosta alkuperäisestä. Mantelit/pähkinät jouduin jättämään allergian takia pois, joten lisäsin vain vehnäjauhon määrää (uskoisin, että tässä toimisi kivasti mm. kookosrouhe). Kananmunat olivat luvattoman pieniä, joten niitä laitoin vähän reilummin. Ja kaupassa en tajunnut katsoa riittävän tarkkaan, joten ostin kondensoidun maidon valmiiksi karamellisoituna (eli siis kinuskina), toimi näinkin kyllä ihan älyttömän hyvin. Päälle laitoin kinuskia myös, koska pitäähän kaikki vetää överiksi. Minun ohjeeni kuulosti tältä:

Salted Caramel Cheesecake 

100g voita
2 dl fariinisokeria
2 munaa
1 keltuainen
4 1/2 dl karkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruususuolaa

600g tuorejuustoa
1 prk valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
4 munaa
2 keltuaista
1/2 dl kahvia
1/2 dl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria

Dumleja
Suolarinkeleitä
1/2 prk notkistettua valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa 

Sekoita pohjan ainekset (alkuperäisen ohjeen mukaan) ja painele vuokaan. Pistä jääkaappiin noin tunniksi. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Sekoita täytteen ainekset ja kaada vuokaan. Paista vielä 45-55 minuuttia tai kunnes pinta on ruskea ja täyte hyytynyt. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele överisti ja nauti!


 
 Hyviä herkkuhetkiä!

Tämä tyttö lähtee nyt töihin ja sitten mökille ihanien naisten kanssa. Hyvää viikonloppua kaikille!

~Upsa~
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti