sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kelpo emäntä

Aika usein se menee, niin että "hyvä ruoka, parempi mieli". Eilen aamulla kurkku oli kipeä, joka paikkaan koski ja loppuhiomista vaille oleva oppari ahdisti ja piti tirauttaa pienet aamuitkut. Tästä huolestuneena muru ehdotti, että josko olisi hyvä hetki pitää pieni paussi ja ehdotti uimahalliin lähtemistä. Yli vuoden paikkakunnalla asuneena en ollut vielä sujunut uimaan paikalliseen mestaan [joskus kakarana sentään ajettiin sata kilometria samaan paikkaan uimaan], milloin tekosyynä olivat kiireet ja milloin se, että ei ollut uimapukua tai milloin ei vain kehdannut näyttäytyä uimavarusteissa. Eilen siis suunnattiin urheilukaupan uikkariosaston kautta polskimaan [eli lillumaan] ja hyväähän se teki. Kurkkukipu ei hävinnyt, mutta itkuahdistuspaniikki taisi jäädä sinne jonnekin porealtaan, liukumäen ja höyrysaunan välille.

Kuten aina, nytkin uinnin jälkeen oli ihan kamala nälkä. Piti ottaa vähän välipalaa, sillä olin suunnitellut ruoaksi kurmeeta, jonka tekemiseen menisi toista tuntia aikaa.. Tarjolla oli siis:

Leipäboston ja jättikatkaravunpyrstörisotto





Bostonissa on täytteenä pekonia, aurinkokuivattua tomaattia, timjamia ja voimakkaan makuista juustoa. Päälle on ripoteltu sormisuolaa.

Olen kuulemma ihan kelpo emäntä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti