keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Paholaisenhillo

Tänään oli aika tarttua tuumasta toimeen ja laittaa talteen takapihalla vaivalla kasvatetut chilit. En ole herkkävatsaisena mikään chilin suuri ystävä, mutta tässä muodossa luulisin chilien tulevan nautituksi parhaiten. Loput chilit ajattelin kuivata koristeeksi.

Paholaisenhillo

800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
2  kpl punaista paprikaa
  5kpl punaista chiliä
6 valkosipulin kynttä
1 tl sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
timjamia
rosmariinia
0,5 dl valkoviinietikkaa
330 g hillo-marmeladisokeria
 
Puhdista paprikat ja chilit ja lisää ne hieman pilkottujen tomaattien ja mausteiden kanssa kattilaan. Anna kiehua noin puoli tuntia miedolla lämmöllä. 

Tämän jälkeen lisää etikka sekä sokeri. 
 Kiehuta vielä noin 5 minuuttia. 

Purkita ja nauti! 

Ohje on alunperin täältä, mutta muokkasin sitä hieman yrttien suhteen [vinkit tähän sain jostain toisesta ohjeesta ja noita sattuikin olemaan paremmin saatavilla].

Lämpöisenä maistettunakin oli juuri sellaista kuin odotin, nyt vain herkuttelemaan esimerkiksi kanaruoan kanssa :)

2 kommenttia:

  1. Nams! Ja äkkinäisille chilin käyttäjille pikku vinkki: ei kannata käsitellä paljain käsin! Omat käpälät oli tulessa monta päivää joka kerta kun niille laski vettä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä vähän jo epäilin, että onko mun chilit sittenkin paprikoita, kun ne ei poltettu käsiteltäessä ollenkaan eikä vieläkään tunnu käsissä miltään (eikä silmissä :D). Mutta hillossa kuitenkin oli tulisuutta, joten kai ne sit kuitenkin oli :)

      Poista