sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Pieniä haaveita

Olen jo pitkään haaveillut siitä, että voisin itse kasvattaa omat kasvikseni ja yrttini [tai porkkanani, kuten jo blogini esittelytekstissä sanotaan]. Olisi ihanaa saada aina tuoreita kasviksia omalta maalta ja kauden mukaan [ja kitkeä, tiedetään!] eikä tarvitsisi kantaa niitä selkä vääränä kaupasta. Sielua kirpaisee ostaa espanjalaisia porkkanoita ja espanjalaista kesäkurpitsaa kasvissosekeittoa varten.

Rivitaloasumisen myötä pieni pala tätä unelmaa on toteutumassa. Edellisessä tekstissä esitelty kasvatuslaatikko alkaa pikkuhiljaa vihertämään. Ainakin salaattimix, villirucola, timjami ja oregano alkavat lykkäämään taimia sellaisella vauhdilla, että pian saa olla harvennuspuuhissa. Naapurit pitävät varmaan hulluna, kun kykin takapihalla kameran kanssa joka ilta kuvaamassa laatikkoa [takapihalla, jolla ei taas ole aitaa, sillä purimme väliaikaisen aidan pois, sillä aitaremontti piti alkaa viikko sitten]. Taas ollaan siis ilman aidattua takapihaa ja koirat eivät sinne pääse :(

Mutta siis, mitä laatikossa on tapahtunut viimenäkemän jälkeen..


Nämä kuvat on muutaman päivän vanhoja. Ensimmäisessä salaattimix ja toisessa timjami. Alla olevat kuvat on otettu tänään. Edistystä on tapahtunut :)Salaatti alkaa olla harvennusvaiheessa, alimman kuvan rucolakin jo nätisti taimella. Ja keskellä timjami ja sen takana oregano :) Vain rosmariini ja tilli eivät ole vielä itäneet. Rosmariinille suositeltiin tosin idättämistä ruukuissa, mutta suorakylvönkin piti olla mahdollista. Tilliä ei näy :(

Takapihalla alkoi nousemaan erilaisia kasveja, kun kelit hieman lämpenivät. Aitaremontin [mainitsinko jo, että se ei ole vieläkään alkanut..äärrrrrrrrr...] tieltä turvaan nostimme vain särkyneen sydämen.


Toinen pieni haave toteutui jo viikko sitten. Olen ajanut moottoripyöräkortin vuonna 2007, mutta minulla ei ole ollut varaa hankkia omaa pyörää enkä ole muutenkaan päässyt ajamaan. Nyt kun se on ollut mahdollista tuolla murun pyörällä, olen päässyt toteuttamaan yhden hassun pienen haaveen.. haaveilin aina, että jonain päivänä kurvaan työpaikan pihaan moottoripyörällä. Ei sen kummempaa :) No, viikko sitten perjantaina kävin sen tekemässä. Työpaikka oli sama, jossa ollessani kortin ajoin eli ei nykyinen vaan sitä edellinen. Mutta voi että se tuntui kivalle! Haave toteutettu :) Yleensä näissä moottoripyörähaaveissani näen itseni ajelemassa rauhallisesti maisemista nauttien ja kaupungissa pärtsäillen. Siis sellaista nättiä tyttömopoilua, mutta samapa tuo.. mun haaveet.

Seuraavaksi voi sitten ruveta haaveilemaan siitä omakotitalosta. Nyt kun lähistölle on muuttanut kaksi ystäväpariskuntaa omakotitaloihin, on kuume sopivasti saatu päälle :)

4 kommenttia:

 1. Ei se sama oo, ilman pieniä (ja suuria) haaveita elämältähän katoais pohja kokonaan! Ja mikä parasta, kun joku päivä huomaan jonkun haaveen tuolla lailla toteutuneen. :) Ihania haaveita sun haaveet, toteuttamiskelposia <3

  VastaaPoista
 2. Ei se sama oo, ilman pieniä (ja suuria) haaveitahan elämältä katoais pohja kokonaan! Haaveilla saa ja PITÄÄ, sillä joku päivä sitä sitten huomaa aina jonkun haaven tuolla lailla toteutuneen. :) Ihania haaveita sun haaveet, toteuttamiskelposia! <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Mua suorastaan hymyilytti, kun tajusin tuon hassun mopohaaveen täyttyneen :) Hyvä aloittaa pienillä haaveilla ja pyrkiä kohti niitä suurempia!

  VastaaPoista
 4. Tuli näköjään oikein kaksin kappalein viestiä laitettua :D Tuli joku ihme virhehommeli ja luulin, että tuo eka ei lähteny, mut näköjään lähti. Ja niinhän se on, että pienistä haaveista on hyvä siirtyä aina suurempiin ;)

  VastaaPoista