keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Laihduttaja lomailee

Meinasin kirjoittaa, että lauhduttaja lomailee.. Olo on kyllä kuin räjähtämässä olevalla ydinvoimalalla, joten lauhdutus olisi lienee paikallaan. Lomamättöjen imeytyessä takapuoleen entistä herkemmin oli pakko aloittaa ruokakuuri.

Sehän ei tietenkään tarkoita, että mitään hyvää ei voisi syödä, joten olen valjastanut muuten nollatilassa olleet aivosoluni hyvien ja terveellisten ruokien miettimiseen ja valmistamiseen. Ja siihen, kuinka voisin kiertää herkkulakon..

Eilen tein iltapalaksi salaattia, jossa oli kyllä ainekset kohdallaan. Ihan tajuttoman hyvää salaattia ja mukava syödä, kun on aseteltu ainekset nätisti. Lomalla kun on aikaa näprätä kaikkea tarpeellista. Tänään tein ihan perushutturuokaa eli jauhelihakastiketta. Pastan keittämisen sijaan suikaloin kesäkurpitsaa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja kuullotin niitä hetken pannulla oliiviöljyssä. Oli hyvää!


Herkkuja olen himoinnut ihan älyttömästi, sillä edelliset kaksi viikkoa tuli mussutettua kaikkea mahdollista sokerista, rasvaista ja suolaista. Ei ihan helppoa katkaista sitä seinään! Yksi ilta tein raparperista, kaurasta ja banaanista paistosta. Paistoksessa oli näiden lisäksi kookosöljyä ja kanelia. Ei siis lisättyä sokeria :) Tänään kuitenkin palkkapäivän kunniaksi sorruin sen verran, että kävin tyhjentämässä Punnarin ja ostin tarvikkeita raakasuklaan tekoon. Joululahjaksi saamamme raakasuklaanvalmistuspaketti tuli testattua viime viikolla ja koukkuunhan sitä jäi. Puolustukseksi sanottakoon, että raakasuklaan makeutin pienellä tilkalla hunajaa sekä jauhetuilla kuivatuilla sokeroimattomilla banaanilastuilla sekä mulpereilla. Ja aion syödä niitä maltillisesti, ehkä muutaman päivässä..
Jatkuvan nälän unohtamiseksi olen tuusaillut kotona kaikkea pientä. Maanantaina kitkin takapihaa kaksi tuntia, istuttelin kukkia ja leikkasin nurmikon. Juhannuksen aikaan ompelin koemielessä lippuviirin jämäkankaista. Tänään kävin kirpputorilla tekemässä löytöjä ja askartelin olohuoneen seinälle korttiensäilytysviritelmän. Ja niin, olen käynyt joka päivä jumppaamassa, hyvä minä!
Minut löytää nykyään myös Instagramista. Kannattaa käydä kurkkaamassa.. sinne tulee päivitettyä nykyään suurin osa kuvista heti, joten jos haluaa pysyä kärryillä minun huikean jännästä elämästäni sekä päivän salaattiannoksista, niin eikun instaan ja sieltä seuraamaan @suvihelleka.

Huomenna lähden kukonlaulun aikaan mummulaan, pakkaan auton täyteen mattoja ja pari koiraa. Jos saisi jälkimmäisten oksentamat ja paskantamat matot pestyä samalla kun käy moikkaamassa mummua ja vaaria. Toivottavasti edes pikkuisen paistaisi aurinko!


Hyvää viimeistä lomaviikkoa minulle! Niin ja muuten vaan hyvää viikkoa muille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti