maanantai 21. heinäkuuta 2014

Elämän pieniä iloja

Vihdoinkin kesäkelit ovat saapuneet ja sen myötä mielikin on kohentunut kummasti. Sitä osaa iloita elämänsä hienoista asioista ihan eri tavalla kun ulkona on lämmintä ja luonto kukoistaa. Helteiden myötä heinien siitepölyt ovat kyllä reuhahtaneet aikalailla, mutta ei anneta sen haitata muuten niin hyvää mieltä.

Savonlinnan reissulta (tai oikeastaan jo menomatkalta) löysimme ihanan kaupan, Iloisen Pässin Maalaispuodin (klik tai klik), josta tarttui mukaan mm. luomuruisjauhoja ja luomu risottospelttiä. Risottospeltistä tein viimeviikolla kanttarellirisottoa, oi taivas, miten hyvää!

Keskiviikkona sain ystävän yökylään ja torstaina kiertelimme kylän kaikki kirpputorit läpi. Ja teimme spelttijauhoista pitaleipiä, joiden väliin tuli grillattua kesäkurpitsaa ja halloumia. Taas kerran nam! Ja jälkkäriksi mansikoita vaniljarahkalla ja kermavaahdolla :)




Perjantaina mies kotiutui kymmenen litran mansikkasangon kanssa ja vieläpä laittoi marjat pakkaseen. Lauantaina lähdimme katsomaan kaupungin yöelämää keikan muodossa. Huomasin viikolla, että yksi ehdottomista lemppariyhtyeistäni, Viikate, oli keikalla kaupungissa. Meinasi mennä keikka ihan ohi, koska keikkapaikka ei ollut se perinteinen Henry's Pub vaan tanssihelvetti Ilona. Mutta siis, lauantaiyö vietettiin törkeän hyvän keikan parissa, josta muistona laulaja Kaarlen plektra ja armoton jammailuhiki :)




Sunnuntaina töiden jälkeen lähdin ajelemaan pienen lenkin moottoripyörällä, kun kelikin oli kohdillaan eikä liikennettä kovin paljoa. Tässä muutaman viikon agendana on ollut siirtyä nopeampien rajoitusten teille, mutta en ollut sitä saanut vielä aikaiseksi. Eli uskaltanut. Nyt kuitenkin kävin ajamassa pienen lenkin tiellä, jossa on nopeusrajoitus 100km/h. Ja uskalsin, hyvä minä! Seuraavaksi tavoitteeksi voikin sitten ottaa töihinmenon moottoripyörällä :)

Illalla kävin vielä ennen nukkumaanmenoa kastelemassa hyötypuutarhani kasveja. Ja kaivamassa kameran esille, sillä muutamassa päivässä kasvit ovat taas riehaantuneet kasvamaan. Kesäkurpitsat kukkivat aivan pian ja paprikassa näkyy jo pieniä vihreitä paprikan alkuja :)



Tänään vielä töihin iltavuoroon ja huomenna taas vapaapäivä. Sitten enää yksi työpäivä ja viiden päivän vapaat sekä Kuopiorock. Näillä mennään! :)

2 kommenttia:

  1. Viikate, ja allaolevassa postauksessa oleva Amorphis ovat minun kotimaiset suosikkini :) Näin nälkäisenä ei pitäisi katsella tuollaisten pitaleipien kuvia, varsinkin kun hellalla odottaa jauhelihakeitto (vaikka sekin on kyllä ihan hyvää...).
    -Sanna-
    www.syvalta.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä sanoa, että sinulla on erittäin hyvä musiikkimaku :) Ja pitaleivät olivat älyttömän hyviä ja raaka-aineet todella yksinkertaiset.

      Kävin pikaisesti kännykällä kurkkaamassa blogiasi, täytynee tutustua paremmin, kun pääsen koneen äärelle :)

      Poista