keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Takapihalla tapahtuu ja kirpparilöytöjä

Viimeviikolla mummulassa käydessäni toin taas takapihan "kasvimaalle" lisää kasveja. Kurpitsojen tilanne näytti hetken aikaa heikolle, sillä alkulehdet olivat paleltuneet. Toin siis kaksi taimea mummulasta lisää. Nyt kuitenkin näyttää sille, että uudet sekä vanhat taimet säilyvät hengissä :)



Kasvatuslaatikossa alkaa olla tungosta, rosmariini ei koskaan itänyt [tai en ainakaan jaksanut enää odottaa], joten istutin sen tilalle kaupan ruukkubasilikan. Salaatteja olen syönyt jo omasta laatikosta monta päivää ja yrtit ovat olleet kovassa käytössä.






Esittelinkin uusimman laatikon jo aikaisemmassa postauksessa. Tähän ihanaan puulaatikkoon pääsivät siis kaupan ruukuista sitruunamelissa ja rosmariini. Kummatkin jo kovassa käytössä.

Raparperin istutuksessa odotin aamuun, joten se oli yön aikana ehtinyt nuupahtaa melko pahasti. Ja edelleen näyttää kyllä siltä, että tämä istutus ei onnistunut, sillä uusia raparperinalkuja ei ole vielä näkynyt.


Näiden syötävien kasvien lisäksi takapihalla on muutamia kukkia. Kitkennän jälkeen penkistä paljastui kuunliljaa, kevätesikkoa ja jo aiemmin esitelty särkynyt sydän. Ruukuissa minulla kasvaa apinankukkaa ja orvokkia. Mummulasta toin kukkapenkin täydennykseksi myös mehikasvia, sillä se on yksi niitä harvoja kasveja, jotka minulla säilyy hengissä :)


Viime viikonloppuna oli paikalliskirppiksellä pihakirppis. Käytiin siellä vähän tutkailemassa tarjontaa. Kirppikseltä tarttui mukaan mm. jonkin sortin keraaminen kahvipurkki ja pienen pieni nahkainen tossu. Tossun sijoituspaikka on jo mietitty makuuhuoneen seinälle, kunhan sinne kaavailtu hyllykkö löytyy jostain varastojen uumenista tai kun on aikaa tehdä uusi samanlainen.


Tänään olisi tarkoitus käydä vapaapäivän kunniaksi treffaamassa ystävää ja illalla suunnistaa vielä salille tanssitunnille. Huomenna taas työt kutsuu, mutta vain kuusituntisen verran.

Illalla käytiin Unnan kanssa treeneissä ja voi ihanuus, miten hyvin taas tällä kertaa meni. Harjoiteltavana oli kaksi pitkää kisarataa, toinen alokasluokan ja toinen avoimen luokan. Ensimmäinen rata meni kuin unelma ja toisessakin vain kolmanneksi viimeisellä kyltillä Unnan huomio herpaantui hetkellisesti. Mutta loistava treenikerta kuitenkin! :)

Ja ensiviikolle sain varattua parturiajan.. saa nähdä, mitä kivaa sitä tällä kertaa keksii :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti