tiistai 15. heinäkuuta 2014

Savonlinnan oopperajuhlat - Kullervo

On muodostunut jo tavaksi, että teemme äitin kanssa joka kesä jotain mukavaa yhdessä. Viimekesänä olimme rummuntekokurssilla ja tänävuonna pääsimme toteuttamaan jo kymmenen vuotta itäneen haaveen Savonlinnan oopperajuhlista.

Lauantaina olimme katsomassa Aulis Sallisen oopperaa Kullervo. Kullervo on traaginen tarina siitä, miten viha synnyttää vihaa ja murheellinen oli myös ooppera. Mutta hieno! Kokemus oli myös siitä erikoinen, että Kullervo on ensimmäinen suomeksi laulettu ooppera, jonka olen nähnyt. Kullervon parhaan ystävän Kimmon roolin lauloi Ville Rusanen, joka on oopperarakkauteni jo kymmenen vuoden takaa Kuopiosta.


Kullervossa parasta oli Rusasen lisäksi Maria Ylipään laulama Laulu sisaren turmelemisesta, kuoron laulamat väliosuudet sekä Kullervon äidin loppumaton rakkaus.

Kuinka en sinua itkisi!
Itken tulville tupamme, 
siltalaudat lainehille. 
Lumet itken iljanteiksi, 
iljenet suliksi maiksi, 
sulat maat vihoittaviksi, 
vihottavat viereviksi.

Sunnuntaina kulutimme päivää Olavinlinnan ja satamatorin alueella ennen illan konserttia. Kelit olivat mitä mahtavimmat kierrellä pieniä käsityöputiikkeja ja istua terassilla. 




Illalla Olavinlinnassa kuultiin hieman toisenlaisen esitys Kullervosta, sillä Amorphis soitti Eclipse-albuminsa kokonaisuudessaan. Albumin sanoitukset perustuvat Kullervon tarinaan. Vaikkakin akustiikka salissa ei ainakaan meidän paikoillamme ollut ihan parhaasta päästä, oli kokemus erittäin hieno ja vaikuttava. Muistin taas, miksi olen joskus käynyt enemmänkin keikoilla, sen verran mahtavia tunteita tuollainen musiikki herättää!





Sunnuntaina ajoimme konsertin jälkeen vielä omille pahnoille nukkumaan. Maanantaina piti käydä vielä katsomassa tämänvuotinen Hiekkalinna Lappeenrannassa, jossa aiheena oli osuvasti musiikki.



Mahtava minilomareissu, näillä jaksaa taas muutaman viikon töissä! Sitten onkin jo Kuopio Rockcockin aika :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti