tiistai 15. huhtikuuta 2014

Yök yök seitiä eli kalapuiluja

Ei aina mene kuin Strömsössä. Ostin eilen pakasteseitiä aikomuksenani tehdä jonkinlaisia kalapuikkoviritelmiä maissilastukananugettien tyyliin. Päätin siis ennen ruoanlaittoa googletella ohjeita, kun en ole leivitettyä kalaa uunissa aiemmin tehnyt. Ihme, että ohjeitä ylipäänsä löysin, kun googlettelun taso oli alla olevaa luokkaa..


Aikani kalapuiluja googlattuani päädyin tekemään kalat aivan samalla tavalla kuin kanatkin. Ja hyviähän niistä tulikin :) Vaikka seiti ei raakana tuoksahda mitenkään hirveän houkuttelevalle niin maissilastuilla kruunaaminen tekee ihmeitä. Uunissa olivat varmaankin puoli tuntia, tarkkaa aikaa en katsonut. Kaveriksi kermaviiliä ja lohkoperunoita.


Kalan kaveriksi tein myös pestoa. Pinjansiemenet olivat lopussa, joten korvasin ne auringonkukansiemenillä. Sekaan basilikaa, suolaa, pippuria, parmesaania ja sitruunan makuista oliiviöljyä. Johan oli pestossa potkua, kun oli kerrankin laittaa parmesaania :)

Jospa sitä jaksaisi lähteä salille näillä ev(ä)illä ja iltapalaksi testata uutta lettupannua banaanilettujen teossa. Mulla käytännössä alkoi pääsiäisloma N-Y-T.

Huomenna onkin leipomispäivä ja jos ottaisi itseään niskasta kiinni ja keksisi oppariin aihekuvauksen. Olisipa sekin sitten alta pois :)



P.S. Lukeeko tätä blogia kukaan muu kuin facebook-kaverit ja äiti? Ois kiva, jos ilmoittelisitte itsestänne jotain. Kommenttiboksiin saa vapaasti kommentoida. [Saa äitikin ja naamakirjakaverit kommentoida :) ]

4 kommenttia:

  1. Oonko minä sitten mukamas pelkkä fb-kaveri? ;(

    VastaaPoista
  2. Lukee tätä varmasti muutkin:) Eksyin tälle metsäpolulle sitruunakiisselin merkeissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että polulle on löytänyt muitakin :)

      Poista