tiistai 8. huhtikuuta 2014

Muerte-meininkiä

Kaikkeen sitä ihminen päätyy, kun hädissään miettii, miten saa koulutehtävän palautettua ajoissa. Meillä on menossa visuaalisten aineiden viimeinen kurssi, joka on olevinaan hyvinkin luovaa toteutusta. Kurssin tehtäviin kuului 100 luonnoksen tekeminen, viikkokuvien kerääminen medioista , elämyksen taltiointi sekä jokin omia taitoja kehittävä teos, kuten valokuva, mallinnus tai maalaus.

No, alkuun ajattelin tehdä jonkin überhienon valokuvakollaasin, jonka voisi tulostaa tai tilata canvastauluna. En kuitenkaan ehtinyt ottaa sellaisia kuvia, jotka olisivat olleet taulumateriaalia. Myöskin maalaaminen on minulle aika tikkuista hommaa, sillä en todellakaan koe sitä omakseni ja hyvännäköisen akryylimaaleilla maalatun taulun tekemiseen menee aikaa todella paljon. Eikä minulla ole maalaustelinettä..

Päädyin siis kokeilemaan jotain ihan muuta, nimittäin kasvomaalausta. Maalaamista ja kuvaamista toki sekin loppujen lopuksi on, joten toivotaan, että kelpaa toteutukseksi. Aiheeksi valitsin Santa Muerten eli espanjalaisessa kulttuurissa tunnetun naispuolisen kuolemahahmon. Ohjeita maalaamiseen löytyy netisä paljon, joko haulla muerte make up tai sugar skull [kuten pikkusiskoni ko. maskia kutsuu]. Viime viikolla kävin ostamassa kasvomaaleja Käherrystarvikkeelta sekä uuden siveltimen. Zombiemaskissa käytetty valkoinen sai kaverikseen mustan, kirkkaan punaisen ja vihreän. Ja sitten katsomaan netistä kuvia ja Youtubesta videoita. Ja eikun kokeilemaan..

Ensimmäisen kasvomaalauksen tekeminen oli aika nopeaa, meni noin 20 minuuttia. Jälki oli kuitenkin vähän niin ja näin. Tein kaikki maalaukset Grimasin kasvomaaleilla. Lopputulos oli kuitenkin ihan hauska.. tai no, kammottava :) Olennaisimmat osat muertessa ovat käsittääkseni silmien ympärille tulevat isot mustat alueet, otsassa oleva hämähäkin seitti, leuassa oleva kukka-aihe, suun ympärille tikit sekä musta nenänpää. Lopputulos siis hyvin pääkallomainen :)


Eilen sitten päätin kokeilla uudestaan vähän hitaammalla tahdilla ja käyttämällä lisäksi mustaa eyelineria. Ensimmäisestä kerrasta poiketen maalasin myös kaulan ja dekolteen. Ja lopputulos oli ihan kiva [kuva yllä]. Vähän tarkemmat yksityiskohdat ja yksi vartalokoristetarra viimeistelemään maskin. Ja muerte oli valmis. Kaapin periltä kaivoin ikivanhan vappuperuukin [jonka olen meinannut jo sata kertaa heittää menemään] ja ripustelin makkariin mustan lakanan taustaksi. Ja sitten koulun lainajärkkärillä selfieitä napsimaan :) Kaipaisin hieman lookkiin irtoripsiä [jotka heitin muutossa roskiin] sekä jotain punaista kukkaa. Mutta näillä mentiin..Huomenna jännätään, mitä opettaja sanoo. Mutta onpahan ainakin jotain vähän erilaista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti