maanantai 15. heinäkuuta 2013

Maaseutumatkailua,mopoilua ja mahavaivoja

Alkuviikko ja sen vapaapäivät menivät pääasiassa kotona sairastaessa. Kävin kuitenkin moikkaamassa ystäväni uutta perheenjäsentä, 9 vkoa vanhaa shelttia, Ricoa. Tuollainen lutuinen pörrö on kyllä omiaan aiheuttamaan koiravauvakuumetta.


Edellisen viikonlopun aikana iskenyt flunssa, siihen syöty särkylääke sekä "koska-olen-kipeä-saan-syödä-mitä-haluan"-eväs saivat taas aikaan koko viikon kestäneet mahakivut. Loppuviikolla yritin paikkailla syömisiäni erilaisilla smoothiejuomilla sekä tomaattilinssikeitolla. Yritin tehdä samanlaista keittoa, jota saimme syödäksemme alkukesästä rumpukurssilla. Tekeleeni ei ollut ihan yhtä maukasta, mutta ehdottomasti tekemisen arvoista myös jatkossa.

Tomaattimurskaa
Punaisia linssejä
Valkosipulia
Porkkana
Tuoretta rakuunaa
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Mustapippuria
Chiliä
Paprikajauhetta


Muutaman päivän työrupeaman jälkeen alkoi kolmen päivän vapaat. Suunta maalle. Lauantai-iltana ohjelmassa pizzaa ja irtokarkkia sekä televisiosta Hevoskuiskaajaa. Sunnuntaina sitten vielä kauemmas maalle, jotta koirat saivat juosta irrallaan ja päästää höyryjä. Koirien väsyttyä takaisin kylille ja mopokamppeet niskaan. Piti käydä kokeilemassa vieläkö sitä pysyisi kaksipyöräisellä pystyssä. Iso tyhjä hallin piha ja mopo alle. Oli muuten melko jännittävää, kun ottaa huomioon, että edellisestä kerrasta on aikaa kuusi vuotta, alla oli hiiiiirveän paljon pienempi pyörä ja paikkana autokoulu. Tielle ei vielä asiaa, mutta mukavalle se tuntui noinkin. Lisää harjoittelua ja sitten ehkä.. Harjoittelun jälkeen hyppäsin tarakalle ja pieni maaseutukierros edessä. Ensimmäisenä suunta kohti Väisälänmäkeä, jossa sijaitsi näkötorni. Maisemat olivat komeat enkä yhtään ihmettele, että tuo maisema ja sen kaskenpoltto ovat aikanaan innoittaneet Eero Järnefeltin maalaamaan kuuluisan taulunsa Raatajat rahanalaiset eli Kaski (1893). Melkein voi kuvitella savun tuoksun ja pienen tytön seisomassa savuisessa maisemassa.

Seuraavaksi lenkki Nerkoon kanavan kautta ja takaisin kylille juuri hetki ennen kuin vesisade alkoi.
 


Hyvä hetki laittaa sauna lämpiämään, varsinkin, kun on kävellyt useita kilometrejä ajovarusteissa pitkin luontopolkuja :) Koirien kanssa iltalenkille saunaa odottaessa...Huomenna vielä vapaapäivä ja vihdoin ja viimein lääkäriin tuon mahan takia, toivottavasti sieltä jotain apua löytyisi.

Ihanaa alkanutta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Herran jumala miten iso Niilasta on tullu!!! sehän on jo varmaan Unskin kokonen? apua!

    VastaaPoista
  2. Nipa on jo iso poika. On se jo Unnaa korkeampi. Kiloissa taitaa vielä hävitä :)

    VastaaPoista