sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Toinen äitiyslomaviikko

Taas on viikko vierähtänyt! Uskomatonta, miten tämä aika kiitää.. Tällä viikolla oli sekä neuvolan lääkäri että Kysillä tehtävä vapaaehtoinen hapenvirtaustutkimus, joten pääsin tirkistelmään maha-asukasta useampaankin otteeseen ultralla. Kaikki näyttäisi olevan mallillaan ja tyyppi viikkojen mukainen [ainakaan vielä ei arvioita mistään jättiläisestä ole tullut, huh].

Keskiviikkona mummu ja vaari kävi kylässä. Syötiin, kahviteltiin ja mummu ompeli lastenhuoneeseen verhot ostamastani kankaasta. Kyllä sen vaan huomaa, milloin koneen ääressä on kokenut ompelija ja milloin joku ei ihan niin kokenut. Verhot tulivat valmiiksi ja ovat jo paikallaan. Eilen ompelin ylijäämäkankaasta vielä verhoihin sidontanauhat. Kuvia tulee, kunhan kerkiää..Torstaina kävin tosiaan kaupungissa tutkimuksissa ja samalla reissulla kyläilemässä ystävän luona. Viime näkemällä oli puhe, että teinit olivat kaipailleet muffineja, joita olin joskus aiemmin leiponut, joten ajattelin yllättää heidät nyt ja vein laatikollisen näitä suklaisia vaahtokarkkimuffineja. Olivat kuulemma kelvanneet :)
Perjantai meni taas sohvalla maatessa ja ohjelmia katsellessa. Tein ruoaksi parsa-pekonirisottoa speltistä ja perunasalaattia, jota oli tehnyt mieli jo ainakin viikon. Sohvalla köllötellessä otin kuvia Unnasta ja ostinpa Facebook-kirpparilta kameraan jalustan siinä sivussa.


Eilen pesin pyykkiä, haravoin pihamaata ehkä tunnin verran ja leivoin belgialaisia vohveleita. Bongasin kuvan näistä vohveleista jokin aika sitten Instagramissa ja pitihän niitä päästä kokeilemaan. Belgialaiset vohvelit ovat paksuja vohveleita, jotka tehdään hieman pullataikinamaisesta hiivataikinasta. Päälle tein karamellisoituja omenia. Nam! Käyttämäni ohje löytyy täältä.Tänään on ollut hieman tahmainen aamu huonosti nukutun yön jäljiltä. Koira, vuotava nenä ja muutama muu muuttuja ei antanut nukkua, joten siirryin joskus kolmen aikaan yöllä sohvalle katselemaan tähtitaivasta. Uni oli tullut kuitenkin jossain vaiheessa, sillä sohvalta Unnan kanssa taas heräsin joskus seitsemän jälkeen. Joutuu ehkä päiväunet ottamaan tänään..

~Upsa~


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti