torstai 15. elokuuta 2013

Sateisia vapaapäiviä

Vapaat on viimeaikoina sattuneet keskelle viikkoa ja useimmiten vettä on tullut taivaan täydeltä. Tämä kyllä sopii minulle yllättävän hyvin, sillä olen saanut hyvällä omallatunnolla tuusailla kotona ja sisällä kaikkea sellaista, mitä ei muuten ehdi. Kuten pesemään pyykkiä. Miten voikaan olla niin ylitsepääsemättömän hankalaa ehtiä pestä pyykkiä normaalina arkipäivänä? Tai jos ehtii pestä, ne ei mahdu kuivamaan mihinkään. Tai sitten niitä ei vain muista ripustaa koneesta..

No, pyykätty on. Ilokseni huomasin, että kuvansiirtokalvoilla tehdyt tyynynpäälliset selvisivät pesusta ehjänä. Pesin ne kaiken varalta käsinpesuohjelmalla 30 asteessa. Mutta puhdasta tuli ja kuvat säilyivät hyvinä. Joten huoletta koneeseen tekstiilit vaan, oi te kuvansiirtokalvojuttuja saaneet ystäväni :) Vaatehuoneenkin sain jälleen siivottua. Kolme paperikassillista vaatetta joutui taas hävitysuhan alle. Kunhan on käyntiä äitin luona, saapi joku taas penkoa kasseja ja päättää, mitä menee myyntiin ja mitä lähtee muuten vain kiertoon tai matonkuteeksi. Kumma ettei noinkin täydestä vaatehuoneesta koskaan löydä mitään sopivaa vaatetta päälle :)


Sateisissa päivissä on sekin hyvää, että on aikaa laittaa ruokaa, kun ei viiletä ympäri kyliä. Ja illalla tulee pimeä nopeammin ja voi laittaa kynttilöitä palamaan.



 
Taas alkaa se hypetys kynttilöiden poltosta, viltin alla kirjan lukemisesta ja lenkeistä vesisateessa. Mutta ne vesisadelenkit on vaan jotenkin niin virkistäviä. Eikä ole turhaa ruuhkaa.. Tänään käytiin pitkästä aikaa metsälenkillä Unnan kanssa ja Unna sai juoksennella irti. Tämä oli pohjustuksena sille, että illalla oli taas vuorossa rallytokotreenit ja toivoin, että väsytystaktiikka toimisi. Unna niiiiiin nautti juoksemisesta ja uimisesta. Ja keppien syömisestä :)






Ja sitten nukkui kuin tukki kaksi tuntia ennen treenejä. Aamulla käytiin Unnan kanssa taas ihastelemassa hevosia. Tai minä ihastelin ja Unna lipoi huuliaan :)




Mutta sitten siihen rallytokoon. Tänään oli ihan sata kertaa parempi päivä kuin viimeksi. Otin Unnan jo mennessä kentän laidalle odottamaan ja ehdittiin suorittaa pikainen haistelukierros ennen treenien alkua. Ja kaikki sujui paremmin! Unna on edelleen todella hötky. Ihan liian nopea näin hitaalle käskyn antajalle. Jos ei käskyä tule sekunnin sadasosassa, ehtii Unna jo tehdä jotain muuta. Mutta kyltit taas suoritettiin ja vähän muutakin treeniä. Ensikerralla pitää harjoitella suorassa istumista. Käytännössä viikon ajan harjoitellaan istumista seinän vieressä niin, että Unnan on pakko istua suorassa seinän ja minun välissä. Tuo löysä perä kun meinaa ainaa kiepsahtaa sivulle ja sitten olen siitä mennyt vielä palkkaamaan vahingossa. Mutta nyt on hyvä mieli! :)

Loppukevennykseksi vielä kuva eiliseltä, pikkuveljen synttäreiltä. Herra synttärisankari päätti tempaista siskonsa uuden koulupenaalin jalkaan..


Hyvää loppuviikkoa kaikille!


P.S. Mitä sanotte blogin uudesta ilmeestä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti