maanantai 9. helmikuuta 2015

Makumuistoja: piimäkakku

Nyt vois jo pikkuhiljaa alkaa rajoittamaan tätä leipomisen ja kokkaamisen määrää tai saan muuttaa blogin nimeksi pian Polku painonhallintaan. No, tänään kuitenkin leivoin taas, vaikka kyseiset eväät oli tarkoitus tehdä vasta ystävänpäiväksi.

Otsikon makumuistoja viittaa siihen, että piimäkakulla on jotenkin erityinen paikka minun muistoissani [ja vatsassani]. Muistan yhden kesän, ehkä lukioaikaa, jolloin luin Jean M. Untinen-Auelin Maan Lapset-kirjasarjaa. Sarjan tunnetuin osa lienee Luolakarhun klaani. Tuosta kesästä on jäänyt mieleen vain se, että jokin päivä ellei useampikin meni tuon kirjan parissa piimäkakkua samalla mutustaen.

Nyt tein piimäkakusta vatsalleni ystävällisemmän version muffinivuokiin, mukaillen sitä Luolakarhun klaani-kesän ohjetta :)

Piimäkakkumuffinit

2dl sokeria
n. 3dl glut. jauhoseosta
1/2 tl soodaa
1 tl kaardemummaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
ripaus ruususuolaa
2 1/2 dl piimää
1 kananmuna
n. 1dl öljyä

Ensin sekoitetaan kuivat aineet keskenään. Lisätään piimä, kananmuna ja öljy ja sekoitetaan varovaisesti esimerkiksi puuhaarukalla. Paistetaan uunin alaosassa 175-190 asteessa reilu puoli tuntia.


Päälle laitoin kaupan valmista kinuskikastiketta ja suklaanappeja. Olisi toki mennyt alas ilman lisähöysteitäkin :)

Onneksi huomenna on paluu töihin ja sitä mukaa myöskin oppariseminaariin, niin ei tarvitse muutamaan päivään leipoa.. Opettaja oli kehunut sähköpostissaan opinnäytetyöni kehittymistä, joten ihan hyvillä mielin tässä kai sitä kohden suunnataan.

Nyt taidan mennä lukemaan jotain ja saatanpa syödä vähän samalla piimäkakkua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti