keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Polku oikeaan suuntaan - kotona

Edelleen, noin puolen vuoden asumisen jälkeen, tavaroita on hujan hajan ja omituiset laatikkopinot pölyttyvät nurkissa. Jotain tavaroita on kuitenkin saatu paikalleen [aplodit!] ja siksipä ajattelin julkaista nyt muutaman kuvan meiltä kotoa.


Työhuone
Työhuoneeseen rakennettiin pitkät työpöydät Ikean työtasoista ja pukkijaloista. Toinen pöytä on yli kaksimetrinen, toinen vähän alle. Työtasot on aseteltu L-kirjaimen mallisesti, toiset nurkat päällekäin. Omalle [harrastelu]työpöydälleni mahtuu tietokoneen, piirtopöydän ja skannerin lisäksi ompelukone, isännän eli meidän perheen yrittäjän pöydälle oikeastaan vain tietokone :) Hankala siis arvella, kenen idea tämä työhuoneen pöytäviritelmä oli! Pöytäni yläpuolella oleva avohylly täyttyi liian nopeasti kaikista purkeista ja purnukoista, joten toinen hylly olisi ehkä vielä paikallaan. Työhuoneen valaistus oli ensimmäinen asia, josta sain vision muutettuamme [ehkä jopa vähän ennen]. Tämä heinäseipäistä, ketjuista ja johdoista koostuva kokonaisuus odottaa tosin vielä tekijäänsä..


Makuuhuone
Makuuhuoneessa ei tarvinnut juurikaan tehdä mitään, senkun kannettiin sänky ja yöpöydät sisään. Makuuhuoneen toinen seinä on täynnä peililiukuovien takana olevia kaappeja sekä vessan taakse kääntyvä vanha vaatehuonenurkkaus. Tänne lisättiin muutama hyllykkö lakanoita ja muita varten. Makuuhuoneessa ei ole minkäänlaista lämmitystä, koska huoneessa on lautalattia eikä myöskään pattereita ole asennettu. Tämä oli kolmenkymmenen asteen pakkasilla hieman haastavaa..


KeittiöKeittiö on ehkä kotimme kiistanalaisin tila, minun mielestä [jääkylmän sisäsaunan lisäksi]. Keittiö on periaatteessa ihan ok, paitsi jos satut tekemään päivätyösi keittiösuunnittelijana ja viettämään aikaa keittiössä kotonakin keskimääräistä enemmän. Keittiön väritys on ihan jees, sopii talon muuhun mustavalkoiseen sisustukseen. Keittiö ei kuitenkaan ole minun tyylinen eikä järin käytännöllinen. Heti muutettuamme ostimme jääkaappi-pakastimen tilalle täyskorkean jääkaapin ja täyskorkean pakastimen. Koska pakastimelle ei ollut tilaa keittiössä, se siirrettiin ns. ruokailutilan puolelle. Allaskaappi on suunniteltu ihan päin sitä itseään, astianpesukone on liian korkealla ja huonossa paikassa, liesi on lattiamallia ja keraamisella keittotasolla. Saarekkeen baarilippa on liian lyhyt ja lankuista tehdyt työtasot ovat kierot ja keräävät uriinsa kaiken maailman roskia. Tässä näin muutamia epäkohtia mainitakseni.. Tämän kanssa on kuitenkin elettävä jonkin aikaa, ellei satu lottovoitto napsahtamaan.     

Kaikista kotimme pikkuvirheistä [ja niistä isommistakin] huolimatta, viihdyn siellä äärettömän hyvin ja rakastan tätä omaa kotiamme. Tämän talon oston myötä polku meni taas kerran oikeaan suuntaan :)

~Upsa~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti