keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Ohi on!

Onpas taas vierähtänyt aikaa viimeisestä.. Mihin se aika menee, kun ei ole enää kouluhommiakaan tehtävänä? Sain pari viikkoa sitten vihdoin muotoilijan paperit kouraan eikä tarvitse enää ajatella koko hommaa :) Paitsi juhlien muodossa, jotka ovat alle kahden viikon päästä.. Ideoita on jo vaikka kuinka, mutta saa nähdä, mitä kaikkea tarjottavaa ehdin ja jaksan juhliin tehdä :)

Yksi aikakausi on siis saatu päätökseen, mutta olo on hieman tyhjä. Ei ole oikein vielä edes tajunnut, että nyt se on ohi ja taas on elämä edessä. Ensimmäinen syksy koulussa oli sen verran kiva, että muistan miettineeni, onko tämä opiskelua ollenkaan. Jossain vaiheessa otti koville, sillä ei ollutkaan enää mukavaa ja koulun ja työn yhdistäminen imi mehut kokonaan. Sinnittelin kuitenkin loppuun saakka ja kun katsoo todistusta, niin ihan hyvin se taisi sitten kokonaisuudessaan mennä.. Jospa ne olisi koulut vähäksi aikaa tässä ja olisi aikaa niille muille asioille elämässä.Pääsiäinenkin tuossa meni jo. Oltiin koko poppoo Lappeenrannassa ja vietettiin hyvin rento pääsiäinen. Syötiin ja ulkoiltiin sekä käytiin uimassa Imatran kylpylässä. Sunnuntaina ajeltiin jo kotiin, kunhan oli ensin saatu suuri munajahti päätökseen :) Maanantaina käytiin vielä Lapinlahdella ulkoilemassa ja mäkeä laskemassa.. Pääsiäiseksi tein cookiekakun, jossa täytteenä oli appelsiinituorejuustolla ja appelsiinilla maustettua kermaa ja päällä suklaasta tehty pesä..

Tänään olen viettänyt vapaapäivää ja kuulostellut, milloin lähtee katto tai takapihan aidat lentoon. Melkoinen myräkkä ollut. Perinteisesti vapaapäivänä olen siivonnut ja pessyt pyykkiä sekä leiponut. Tänään tein gluteenitonta vuokaleipää, jonka alkuperäinen ohje on täältä.  Itse muokkasin ohjetta sen mukaan, mitä kaapista löytyi..

Vuokaleipä

3dl vettä
1 dl maitoa
1/2 dl öljyä
1 1/2 rkl psylliumia
2 rkl tummaa siirappia
2 porkkanaa raasteena
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
1 dl tattarijauhoja
3 dl Provena kaurajauhoa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta

Kohotetaan leivinpaperilla vuoratussa leipävuoassa noin 40 minuuttia 
ja paistetaan 250 asteessa noin puoli tuntia. Syödään lämpimänä voikilon kanssa :)Nyt taidan lähteä sohvalle venymään ja katsomaan josko boksilta löytyisi joku höpöhöpöelokuva katsottavaksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti