torstai 7. kesäkuuta 2012

Ensimmäisen opiskeluvuoden saldoa

Ensimmäinen vuosi teollisen muotoilun opintoja Muotoiluakatemialla takana ja paljon on kaikkea tullut tehtyä. Vuoden parasta antia on selkeästi ollut erilaiset materiaalipajat, joissa on päässyt tutustumaan erilaisiin materiaaleihin ja tekniikoihin. Pajoja on ollut muovista, metallista, puusta, lasista ja savesta. Puupajan skippasin vanhoilla ansioilla, vaikka olisi ehkä ollut ihan hyödyllistä kerrata niitäkin asioita.

Mielenkiintoisin ja hankalin näistä oli lasipaja, jossa ongelmia aiheutti lähinnä oma hysteerinen onnistumisen pakko yhdistettynä materiaalin käsittelyn hankaluuteen. Sula lasi on erittäin notkeaa ja sen käsittelyssä pitää olla nopea, mutta rauhallinen. Lopputuloksiin olen kuitenkin erittäin tyytyväinen ja olisi  jatkossa hauskaa kokeilla lisää erilaisia lasitekniikoita.

Kuvassa on tiivistetty ensimmäisen vuoden aikana tehtyjä harjoituksia, niitä onnistuneita ja vähemmän onnistuneita.


 
Pikkuhiljaa pitäisi alkaa kasaamaan portfoliota, jossa esitellään koulutöitä ja muita saavutuksia. Jostain syystä sen aloittaminen kuitenkin kestää...

Tällä hetkellä, kun on olemassa työpaikka kesäksi ja senkin jälkeen, ei tarvetta aktiiviselle työnhaulle ole. Ainahan alan töitä kuitenkin pitäisi ahkerasti katsella, jos meinaa joskus koulutuksen mukaiseen ammattiin työllistyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti